Regio Gooi en Vechtstreek

Bussum

Werken bij Regio Gooi en Vechtstreek

De regionale organisatie is een maatschappelijk bedrijf. We zijn er niet voor winst, maar we zorgen er samen met onze zeven gemeenten voor dat de samenleving kan functioneren en leveren een bijdrage aan de gezondheid, het welzijn en de vitaliteit van de mensen in onze streek. Stel je eens voor dat het afval niet wordt opgehaald, dat niemand reageert als je een ambulance nodig hebt, gezinnen met problemen nergens terecht kunnen, en jongeren die een steuntje nodig hebben aan hun lot worden overgelaten. De overheid kom je in vele gedaanten tegen. Het interessante van een baan bij de Regio, dus de lokale overheid, is dat je van dichtbij ziet wat het effect van je werk is.

Het is dankbaar werk en we doen het goed. Onze dienstverlening wordt al jaren zeer gewaardeerd blijkt uit klanttevredenheidsonderzoeken. En in vergelijking met andere lokale overheden doen we het efficiënt en tegen redelijke kosten. Geen reden om achterover te leunen, integendeel, het kan altijd beter en de ontwikkelingen in onze samenleving gaan snel. Er is en wordt fors bezuinigd op de overheid. Schaalvergroting en decentralisaties zijn daar een antwoord op. Samen met de gemeenten hebben wij er welzijnstaken van Rijk en provincies bijgekregen en we moeten die uitvoeren met minder geld. Eenzelfde tendens zien we in het fysieke domein bij de aanstaande invoering van de Omgevingswet. Dat is een enorme uitdaging voor bestuur en organisatie, want we willen bewoners een fatsoenlijk niveau aan voorzieningen blijven bieden.

Als Regio zijn wij verlengd lokaal bestuur. Wij voeren in opdracht van de zeven gemeentebesturen gemeentelijke taken uit en van ons wordt verwacht dat we meer kwaliteit, kostenbesparing en efficiency kunnen bieden dan de gemeenten dat afzonderlijk zouden kunnen. Onze ambitie is om dat waar te maken en ook te laten zien. Wij willen dat onze gemeentebesturen tevreden over ons kunnen zijn en misschien zelfs een beetje trots! En dat geldt ook voor de bewoners van de Gooi en Vechtstreek, waarvoor we het tenslotte allemaal doen. Door zijn schaal is onze organisatie robuuster en beter uitgerust voor toekomstige uitdagingen. Zo kunnen we een bijdrage leveren aan de bestuurskracht van onze gemeenten, flexibel en innovatief zijn en onze gemeentebesturen op niveau bedienen.


Meer vacatures in de regio Gooi, Vecht en Eem?
Bekijk ons vernieuwde platform www.werkenvoorgooivechteem.nl en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij een van de acht aangesloten overheden. Via dit platform bieden wij medewerkers en geïnteresseerden van buiten de organisaties de gelegenheid om zich te oriënteren op vacatures, stages, opleidingen en lopende projecten.

Ga naar de site ›

Delen:
Meer informatie over werken bij Regio Gooi en Vechtstreek?
Neem contact op met de HR afdeling van Regio Gooi en Vechtstreek ( 035 69 26 444 )

Onze actuele vacatures

Regio Gooi en Vechtstreek
Bussum 36 uur 2581 - 4208 Nog 7 dagen
Regio Gooi en Vechtstreek
Bussum 36 uur 2255 - 3301 Nog 7 dagen

Ontvang nieuwe vacatures van Regio Gooi en Vechtstreek per e-mail

Regio Gooi en Vechtstreek

Burgemeester de Bordesstraat 80
1404 GZ Bussum
035 69 26 444